Uusi Näkökulma-puhelin palvelee nä­kö­vam­mai­sia ja läheisiä joka arkipäivä

Kysyttävää tuista ja palveluista? Näkövammaisten liiton uusi Näkökulma-puhelin tarjoaa neuvontaa, ohjausta ja rohkaisua sosiaaliturvaan ja palveluihin liittyvissä asioissa.

Näkövammaisten liiton oikeuksienvalvontatyö täyttää tänä vuonna huikeat 60 vuotta. Kaikkien näiden vuosien ajan oikeuksienvalvonnan asiantuntijat ovat auttaneet näkövammaisia ihmisiä löytämään sosiaali- ja terveysturvan avulla ratkaisuja erilaisissa elämäntilanteissa.

Juhlavuoden kunniaksi avaamme uuden Näkökulma-puhelimen, joka palvelee näkövammaisia ja läheisiä arkisin klo 10–14 numerossa 050 470 0371.

”Puhelinneuvonta on aina ollut merkittävä osa työtämme. Kun kevät 2020 pakotti ihmiset koteihinsa, ihmisten tarve tiedolle ja puhumiselle lisääntyi entisestään. Erityisesti iäkkäiden näkövammaisten voi olla vaikeaa löytää tarvitsemaansa tietoa maailmassa, jossa informaatio on yhä enemmän verkossa ja tekstinä. Ikäihmisten lisääntyessä ja yhteiskunnan teknistyessä nämä haasteet nousevat yhä enemmän esille”, sanoo Näkövammaisten liiton oikeuksienvalvonnan asiantuntija Maarit Halonen.

”Vääjäämättä digiloikka on ohittanut ison osan meistä näkövammaisista. Helpottaa, kun edes puhelimella soittamalla saan tukea”, kertoo Näkövammaisten liiton oikeuksienvalvonnan asiakas Kirsti.

”Haluamme tarjota tukea ja neuvontaa jokaiselle sitä tarvitsevalle näkövammaiselle”, toteaa Halonen.

Oikeuksienvalvonnan asiantuntijat palvelevat edelleen omilla alueillaan. Voit siis edelleen olla tuttuun tapaan yhteydessä myös oman alueesi työntekijään, joka osaa varmasti neuvoa juuri oman kotikuntasi asioissa.

Lisätietoja:

oikeuksienvalvonnan asiantuntija Maarit Halonen
Näkövammaisten liitto ry
maarit.halonen@nkl.fi
p. 050 338 9729

Soittajan teleoperaattori voi periä puhelusta normaalin puhelumaksun.


Sivu päivitetty