Tieto Auki -palvelu

Tieto auki -palvelun esittely
Väinön työtila

Tieto Auki -palvelu järjestää näkövammaisille yksilöllisiin tarpeisiin sovitettua atk-koulutusta STEAN:n rahoituksella. Koulutus sisältää atk-työskentelyn mahdollistavien apuvälineiden esittelyn ja koulutusta niiden käytössä. Koulutusta järjestetään sekä Windows että Linux-ympäristössä ja matkapuhelimen Talks-puheohjelmassa. Syntetisaattorin ruudunlukuohjelmana käytetään joko Jaws- tai SuperNovan ruudunlukuohjelmaa. Palvelu tarjoaa käyttömahdollisuuden myös pistekirjoittimeen ja pistenäyttöön. Kurssilla voi myös käyttää omaa kannettavaa tietokonetta, mikäli oppilas niin haluaa.

Koulutustilat sijaitsevat Varsinais-Suomen Näkövammaisten aluetoimintakeskuksessa:
Läntinen Pitkäkatu 37
2. krs (ovisummeri)
20100 Turku

Ruudunlukuohjelmilla ja puheella varustettuihin tietokoneisiin, puhuviin iPhoneen, iPadiin, LG Easy Smart ja BlindShell–puhelimeen voit tutustua Tieto auki -palvelun tiloissa. LG:n Easy Smart on näppäimistöllä ja kosketusnäytöllä varustettu puhuva simpukkapuhelin.

Kurssikäytännöt

Kursseilla opetetaan tietokoneen käyttöä pelkästään näppäinkomennoilla. Windowsin ruudunlukuohjelmana käytetään joko Supernova/Hal- tai Jaws-ohjelmaa ja NVDA-ruudunlukuohjelma on myös tarvittaessa käytettävissä. Jos käytät muuta ohjelmaa ja työskentelet hiirellä, kerro kurssitoiveestasi vaino@vsn.fi

 

Kurssin hinta 5 euroa per kerta, kotikäynti 20 euroa.
Kurssit maksetaan käteisellä kurssin alussa tai laskulla jälkikäteen.
Päiväkurssin hinta sis. ruokailun ja kolmetuntinen kahvin ja kahvileivän.

Kerro ilmoittautuessasi tietokone- tai kännykkätaitosi.
Mahdolliset peruutukset viim. kurssia edeltävänä arkipäivänä klo 9 mennessä.
Myöhemmin tehdyistä peruutuksista esitettävä lääkärintodistus, muuten kurssimaksu veloitetaan.

Kurssien kouluttajana toimii Väinö Rihti, jolta saat myös lisätietoja kurssien sisällöstä joko puh. 040 159 2688 ma klo 8 - 10 ja ke klo 8 - 9 tai
sähköpostitse: 

vaino@vsn.fi

 

 

Ilmoittautumiset:
Yhdistyksen toimistoon puhelin 044 2415 32
1 tai sähköposti toimisto@vsn.fi

TeamViewerin käyttö NVDA:lla

Asentaminen

Teamviewer QuickSupport ladataan tietokoneeseen, johon tarvitaan etäyhteys tuen saamiseksi. Tämä ei edellytä varsinaista asennusta eikä järjestelmänvalvojan oikeuksia. Etätuen antajalla on Teamviewer-sovelluksen täysversio omalla koneellaan.

Lataa Teamviewer QuickSuppor- Ulkoinen linkkit- Ulkoinen linkki, ulkoinen linkki- Ulkoinen linkki

Käynnistys

Ohjelma käynnistyy työpöydältä tai käynnistä valikon Haku-kentästä. TeamViewer voi löytyä myös työkaluriviltä. Sinne pääsee painamalla Win ja B. Kohdistin siirtyy työkalurivin ensimmäiseen kohteeseen. Paina nuolta oikealle, kunnes kuulet ”TeamViewer”. Paina siihen Enter.

Teamwieverissä liikkuminen ja etäyhteyden ottaminen toiseen koneeseen

Liiku TeamViewerissä sarkaimella. Sovelluksessa on muutamia nimeämättömiä painikkeita. Painikkeiden asettelu voi kuitenkin vaihdella Teamviewerin eri versioiden ja käytössä olevien asetusten mukaisesti.

Ohjelman avautuessa kerrotaan yleistä informaatiota sekä käyttäjän ID ja salasana.

Paina sarkainta niin monta kertaa, että ruudunlukuohjelma ilmoittaa muokattava tyhjä (kentässä lukee Lisää kumppani-ID). Tähän kohtaan kirjoitetaan sen käyttäjän TeamViewer ID, jonka tietokoneeseen ollaan ottamassa etäyhteyttä.

Ensimmäisessä painikkeessa lukee Yhdistä. Toisen painikkeen alla on pudotusvalikko, jossa on vaihtoehdot etähallinta ja tiedostonsiirto. Täydennetty todellisuus -painikkeen jälkeen tulee vielä yksi nimeämätön painike. Painikkeessa lukee TeamViewer ja se vie TeamViewerin verkkosivulle.

Tämän painikkeen jälkeen löytyy kirjautumiseen tarvittava ID, joka kerrotaan etätukea antavalle henkilölle. Ruudunlukuohjelma lukee numerosarjan kokonaislukuna. Sen voi kuunnella merkki merkiltä siirtymällä nuolella oikealle. Siirry viimeisen merkin jälkeen sarkaimella salasanakohtaan. Salasanan voi myös lukea nuolella oikealle edeten merkki merkiltä.

Ohjelman sulkeminen

Ohjelma suljetaan joko painamalla Alt ja F4 tai siirtymällä sarkaimella Yhteys-painikkeen kohdalle. Yhteys-painikkeen kohdalla painetaan Enteriä ja selaamalla nuolella alas kohtaan poistu TeamVieweristä, johon painetaan Enter.


Sivu päivitetty